Punim jedrima naprijed

PBZ Invest d.o.o. od danas posluje pod imenom Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.

PBZ Invest d.o.o. od danas posluje pod novim imenom (tvrtkom) Eurizon Asset Management Croatia društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima (skraćeno ime: Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.).

Promjena imena i vizualnog identiteta Društva neće uzrokovati nikakve dodatne promjene, a klijenti zadržavaju sva prava i obveze koje proizlaze iz postojećih ugovora s Društvom. Društvo je pod imenom (tvrtkom) PBZ Invest d.o.o. u Hrvatskoj uspješno poslovalo dulje od dva desetljeća, a od 2013. godine dio je Eurizon obitelji koju predvodi Eurizon Capital SGR, društvo koje sa svojim supsidijarima predstavlja diviziju za upravljanje imovinom Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od najvećih bankarskih grupa u Europi.

Društvo Eurizon je kontinuiranim rastom kroz inovacije u više od 35 godina poslovanja zauzeo poziciju jednog od europskih lidera u području upravljanja imovinom, a posluje kroz 10 upravljačkih centara i globalno je prisutan u 24 zemlje putem svojih lokalnih supsidijara, prodajnih ureda, vanjske distribucije i suradnji s partnerima. Eurizon je lider na talijanskom tržištu upravljanja imovinom, s 432 milijarde eura vrijednom imovinom pod upravljanjem (AuM), a Hrvatska je također među značajnim tržištima na kojima Eurizon posluje i na kojima ostvaruje značajne tržišne udjele.

PBZ Invest d.o.o., od danas Eurizon Asset Management Croatia d.o.o., drugo je najveće društvo za upravljanje UCITS investicijskim fondovima u Republici Hrvatskoj s tržišnim udjelom većim od 24%*. Društvo u ovom trenutku upravlja s više od 5,4 milijardi kuna imovine** kroz 13 fondova i 173 pojedinačnih portfelja, a dobitnik je i brojnih nagrada struke, Udruženja investicijskih fondova pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Privredna banka Zagreb d.d., također članica Intesa Sanpaolo Grupe, ostat će i nadalje najznačajniji distributer investicijskih fondova kojima upravlja društvo Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. Klijenti Društva i dalje će moći trgovati udjelima kroz postojeće distribucijske kanale Banke, kao i putem društva Hrportofolio d.o.o., kojem je društvo Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. delegiralo poslove distribucije.

Osim promjene imena (tvrtke) Društva, promijenila su se i imena fondova kojima društvo Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. upravlja te sada imaju sljedeća imena:

 • Eurizon HR Start fond (prijašnji naziv PBZ START fond)
 • Eurizon HR D-Start fond (prijašnji naziv PBZ D-START fond)
 • Eurizon HR Short Term Bond fond (prijašnji naziv PBZ Short Term Bond fond)
 • Eurizon HR Euro Short Term Bond fond (prijašnji naziv PBZ Euro Short Term Bond fond)
 • Eurizon HR Bond fond (prijašnji naziv PBZ Bond fond)
 • Eurizon HR Global fond (prijašnji naziv PBZ Global fond)
 • Eurizon HR Conservative 10 fond (prijašnji naziv PBZ Conservative 10 fond)
 • Eurizon HR International Multi Asset fond (prijašnji naziv PBZ International Multi Asset fond)
 • Eurizon HR Flexible 30 fond (prijašnji naziv PBZ Flexible 30 fond)
 • Eurizon HR Moderate 30 fond (prijašnji naziv PBZ Moderate 30 fond)
 • Eurizon HR Dollar Progressive fond (prijašnji naziv PBZ Dollar Progressive fond)
 • Eurizon HR Equity fond (prijašnji naziv PBZ Equity fond)
 • Eurizon HR Equity World fond (prijašnji naziv PBZ Equity World fond)

Navedene promjene imena provedene su na svim kanalima distribucije i komunikacije, kao i u cjelokupnom opsegu poslovanja Društva.

Ujedno Vas obavještavamo da je nova mrežna stranica Društva: www.eurizoncapital.com/hr, a nova adresa elektroničke pošte: eurizonam@eurizonam.hr .

Društvo posluje na adresi Ulica grada Vukovara 271, Zagreb, a broj telefona ostaje isti: 00 385 1 6363 699.

Za sva dodatna pitanja i informacije, slobodno nas kontaktirajte na e-mail: eurizonam@eurizonam.hr.

Vaš Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.

*Izvor: HANFA, na dan 30.9.2021.

**Izvor: HANFA, na dan 30.9.2021.