Obavijest o neosnivanju Eurizon HR Active Defensive 3 fonda, otvorenog investicijskog fonda s javnom ponudom

Obavještavamo vas da, iako je početna ponuda udjela Eurizon HR Active Defensive 3 fonda, otvorenog investicijskog fonda s javnom ponudom (dalje u tekstu: Fond) uspješno okončana, radi zaštite najboljeg interesa ulagatelja zbog potencijalnih rizika i poteškoća za vrijeme trajanja Fonda koji bi mogli ugroziti nastojanje ostvarivanja investicijskog cilja Fonda, a koje je Društvo moglo u potpunosti sagledati tek po okončanju početne ponude, isti se neće osnovati niti početi s radom.
Nastavno na Rješenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (dalje u tekstu: Agencija) od dana 14. rujna 2022. godine, kojim se društvu Eurizon Asset Management Croatia d.o.o., OIB: 73073960573, Zagreb, Ulica grada Vukovara 271 (dalje u tekstu: Društvo) izdalo odobrenje za osnivanje i upravljanje otvorenim investicijskim fondom s javnom ponudom Eurizon HR Active Defensive 3 fondom (dalje u tekstu: Fond), Društvo obavještava ulagatelje kako je početna ponuda udjela Fonda uspješno okončana, međutim, prvenstveno vodeći računa o zaštiti najboljeg interesa ulagatelja u Fond, Društvo je donijelo odluku da se Fond neće osnovati niti započeti s radom.
Prilikom donošenja ovakve odluke, Društvo je s pažnjom dobrog stručnjaka, uzevši u obzir najbolju međunarodnu tržišnu praksu za postupanje u istim ili sličnim slučajevima kod ovakve vrste fonda, uzelo u obzir i razmotrilo sve potencijalne rizike i poteškoće koji bi se mogli pojaviti za vrijeme petogodišnjeg trajanja Fonda i ugroziti nastojanje ostvarivanja investicijskog cilja, a koje je Društvo u potpunosti moglo sagledati tek po okončanju početne ponude uvidom u strukturu i broj ulagatelja, te je donijelo ovakvu odluku. 

Uplaćena sredstva bit će vraćena na račun ulagatelja, s kojega je uplata izvršena u Fond, u roku od najkasnije petnaest (15) dana nakon završetka razdoblja početne ponude, odnosno najkasnije do 21. prosinca 2022.

Svim ulagateljima se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i sudjelovanju u početnoj ponudi. Podsjećamo i da su vam i dalje na raspolaganju ostali fondovi pod upravljanjem društva Eurizon Asset Management Croatia d.o.o., ovisno o Vašim ulagačkim preferencijama, investicijskom horizontu i sklonosti riziku, a sve informacije i dokumenti o investicijskim fondovima dostupni su na internetskim stranicama Društva.

S poštovanjem,
Eurizon Asset Managementu Croatia d.o.o.